Olet upea!

Olet upea!

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Meissä kaikissa asuu pieni muurari

Aina ei saa kaikkea mitä haluaa, mutta onneksi joskus voi tehdä itse sen mitä haluaa..Olen aina haaveillut vanhasta tiiliseinästä, mutta sillä hetkellä kun ostimme puutalon heitin haaveeni sivuun. Purkaessamme kellaria yllätyin iloisesti, kun löysin lastulevyjen takaa vanhan tiiliseinän. ilmoitin heti miehelleni, että johonkin huoneeseen jätettäisiin vanha tiiliseinä näkyville...Mutta asia ei ollutkaan niin yksinkertainen.

Aloittaessamme alakerran remontin päätimme purkaa kaikista huoneista lattian ja tehdä lattialämmityksen. Jotta lattialämmityksen lämpö kohdistuisi oikeaan suuntaan, piti lattia eristää kunnolla ja tämä vaati savimaan vaihtamista soraan sekä eristyslevyihin. Komeat tiiliseinät eivät olisi selvinneet ehjinä remontissa, joten nekin piti purkaa. Minä olin kuitenkin päättänyt, että saisin tiiliseinäni ja siksi osa tiilistä otettiin talteen...jos vaikka joskus sitten muuraisin ne takaisin..




Aika kului ja lopulta meillä oli taas lattia, jonka päälle voisin rakentaa tiiliseinän. Kun putsasimme ystävieni kanssa tiiliä huomasimme, että niitä oli kolmea eri kokoa ja kaikki olivat johonkin suuntaan käyriä...edessä olisi siis aikamoinen palapeli. Päätinkin, että tästä tiiliseinästä tulisi taideteos ja sen olisi tarkoitus näyttää vanhalta sekä sopivasti rähjäiseltä.

Ennen kuin varsinainen muuraaminen voitiin aloittaa, piti tiilet puhdistaa ja rakentaa tukipuut linjalangalle. Kun tiilet oli kannettu puhdistettuina takaisin kellariin ja linjalanka oli paikoillaan, voitiin muuraaminen aloittaa.



Ensimmäisen kerrosten aikana aloin huomaamaan minkälaisilla tiilillä saisin pidettyä jaon tasaisena ja toimivana. Jotta sain aikaan halutun tiililadonnan, piti joka toinen kerros aloittaa puolikkaalla tiilellä. Pääsin siis käyttämään muurauksen aikana myös rälläkkää. Rälläkän lisäksi kovassa käytössä oli sekoitin, jolla pyrin tekemään mahdollisimman hyvän muurauslaastiin seinääni varten.

Vinkki! Muista lukea muurauslaastin ohjeet huolella ja noudata niitä, koska tukevan tiiliseinän salaisuus on oikeanlainen muurauslaasti.




Seinä ei tullut yhdessä päivässä valmiiksi ja hyvä niin, koska pitämällä taukoja muurauslaasti pääsi kuivumaan ja seinä kovettumaan. Tiiliseinän muuraaminen oli minulle erittäin mieluinen projekti. Oli kiva päästä vihdoinkin tekemään jotain sellaista mikä jäisi lopulliseksi pinnaksi. Nyt voinkin tyytyväisenä juhlistaa halloweenia ja odotella, että pääsen joskus laskemaan lasten kanssa näitä tiilenpäitä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti