Olet upea!

Olet upea!

tiistai 4. lokakuuta 2016

Uusi äitiysloma alkoi, joten remontti jatkukoon.

Puolitoista vuotta olemme nauttineet Rouva Harmaasta ilman suurimpia remontteja. Viime kesänä rakensimme pihalle vajan, mutta Rouva Harmaaseen emme töiltämme ehtineet koskea. Tieto uudesta tulokkaasta jännitti jo itsessään, mutta myös tieto siitä, että olisi aikaa taas remontoida jännitti...Innoikkaan suunnittelun keskellä muistutin miestäni siitä, että ei ole varmaa, nukkuisiko mahassani kasvava Marakatti yhtä hyvin kuin Monsteri.. Joten tämä remontti tulisi varmasti etenemään hitaammin kuin edellinen.



Marakatti syntyi ja onneksemme hän nukkuu hyvin, tosin Monsteri ei enää nuku niitä kahdeksan tunnin päiväunia, joten remontoinnille jää vähemmän aikaa kuin edellisellä kerralla..Olemme onnekkaita, että molemmat lapsemme nukkuvat hyvin ja meillä jää voimia tehdä remonttia. Välillä olen malttamaton remontin etenemisen suhteen, mutta onneksi tiedän, että jossain vaiheessa tulee valmista joka tapauksessa.

Vinkki! Kun remontti tuntuu kaatuvan niskaan, pidä siitä lomaa ja lähde saunomaan läheisten kanssa.

Vappuna aloitimme työväen juhlan merkeissä alakerran remontin. Ystävien kanssa tiiliseinät ja betoni lattia saivat kyytiä. Alakerrasta nostettiin maata ja kivimateriaalia noin 40 tonnia. Lattian ja seinien kadotessa hävisi meiltä myös  kodinhoitohuone ja peseysymistilat...Tästä eteenpäin pyykit pestäisiin läheisillä ja suihkussa käytäisiin siellä mihin pääsee.



Kun kaikki oli purettu sisällä, voitiin siirtyä remontoimaan ulkotiloja. Toukokuussa uusimme salaojat ja eristimme alakerran ulkoapäin. Salaojien jälkeen siirryttiin takaisin sisätiloihin. Kesä ja isyyslomat(=remonttilomat) ovat nyt takana ja remontin eteneminen on hidastunut. Kesän aikana saatiin kuitenkin onneksi paljon aikaa. Nyt meillä on taas lattia alakerrassa ja lopullisten pintojen tekeminen on aloitettu. Omia kohokohtiani on ollut holvin hiekkapuhaltaminen ja tiiliseinän rakentaminen vanhoista tiilistä...Ehkä me pääsemmekin uudeksi vuodeksi omaan saunaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti