Olet upea!

Olet upea!

perjantai 21. lokakuuta 2016

DIY-pasta

Tänään oli tarkoitus tehdä EasyLex-harkoista sisäseiniä..mutta aina kaikki ei mene niin kuin suunnittelee ja siksi illan remontointi vaihtuikin kokkaamiseksi. Mieheni ilmoitti jo alku viikosta, että loppu viikosta voitaisiin tehdä kesän viimeisistä ravuista jotain ruokaa.

Tänä kesänä saimme tosi hyvin rapuja ja jossain vaiheessa ne tulivat jo korvista ulos. Oli aika keksi uusia tapoja syödä rapuja ja silloin mieheni kokeili rapukastiketta, joka toimi todella hyvin tuorepastan kanssa. Rapukastike oli niin hyvää, että sitä piti saada uudestaan ja tänään päätimmekin tehdä rapupastan alusta asti itse..


Mieheni lupasi tehdä kastikkeen ja minä päätin kokeilla tehdä pastataikinan. Olen aina tiennyt, että pastataikinan tekeminen on helppoa, mutta silti ei koskaan voi olla varma lopputuloksesta. Yllätyin todella positiivisesti siitä kuinka helppoa ja nopeaa pastan tekeminen oli. Helppouden ja nopeuden lisäksi pasta oli erittäin hyvää... Rohkaisen siis teitä kaikkia pastan rakastajia tai vihaajia kokeilemaan pastan tekemistä alusta asti itse.

Tässä lyhyet ja ytimmekkäät ohjeet helpon pastataikinan tekemiseen. 

Pastataikina neljälle
4 dl Durumvehnäjauhoja
3     Kananmunaa (voi korvata myös 1,5 dl vettä)
3 tl  Oliiviöljyä
1 tl  Suolaa



1. Sekoita suola ja jauho keskenään sekä lisää nesteet joukkoon.
2. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia.
3. Laita kimmoisaksi vaivattu taikina pussiin ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.
4. Laita jauhoja runsaasti pöydälle ja kauli taikina ohueksi. Taita taikina kaksinkerroin ja kauli taas ohueksi.
5. Kun taikina on mielestäsi tarpeaksi ohutta taittele se(laita jauhoja aina taitosten väliin) ja leikkaa se sopivan levyisiksi nauhoiksi.
6. Anna pastan levätä laudalla 15-30 minuuttia.
7. Kypsennä pasta mieluisaksi keittämällä sitä suolalla maustetussa vedessä 2-4 minuuttia.

Huom! Taikina kannattaa jaksaa kaulita läpikuultavan ohueksi, koska se turpoaa kypsennyksessä. Näin saat mielyttävän ohutta pastaa.

Itse innostuin pastan tekemisestä sen verran, että ajattelin kokeilla heti sunnuntaina uusiksi. Halutessaan pastataikinaa voisi tehdä kerralla reilummin, koska se säilyy muovipussiin pakattuna jääkaapissa jopa neljä päivää. Sunnuntaina voisin tarjota pastaa sitruunan, kirsikkatomaattien ja fetan kanssa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen taas vaivaamaan pastataikinaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti