Olet upea!

Olet upea!

tiistai 28. maaliskuuta 2017


Maalaa maalaa maalaa vaan huomenna on sulla..


Vihdoin ja viimeinen saunapaneelimme saapuivat. Viime vuoden puolella kävimme mieheni kanssa tutustumassa erilaisiin saunapaneeli sekä laude materiaaleihin. Loppujen lopuksi väänsimme kättä vain paneelien leveydestä ja siinäkin valitsimme lopulta kultaisen keskitien. Kun kaakelointi oli valmista, pääsimme tilaamaan saunapaneelit.

Päätimme tehdä saunamme seinät ja katon saman levyisestä Ha Servin käsittelemättömästä haapa paneelista. Ennen kuin panelointi voitaisiin aloittaa saunassa, piti ne käsitellä saunasuojalla. Me päädyimme käyttämään Tikkurilan Supi saunasuojaa, koska halusimme saunaan tumman puhuttelevan tunnelman.




Ensimmäisellä käsittelykerralla paneelit kostutettiin vedellä, jonka jälkeen ne maalattiin. Toisella ja kolmannella kerralla ei tarvinnut tehdä enää erillistä kostutusta, mutta levityksen kanssa piti olla todella tarkka, jotta paneeleista tulisi mahdollisimman tasalaatuisia. Supi saunasuoja on helposti levittyjää, mutta mahdolliset pisarat tulee poistaa välittömästi, muuten ne jäävät näkyviin. Paneeleja maalatessa pitää muistaa huolella käsitellä myös sisä- ja ulkopontti, jotta asennus vaiheessa ei jää näkyviin paljasta paneelia.


Vinkki! Sumutinpullo on oiva työvälinä paneelien kostuttamiseen.

Paneelit käsiteltiin loppujenlopuksi kolmeen kertaan, jotta toivottu lopputulos saatiin. Seuraavaksi voitaisiinkin aloittaa saunan panelointi, sekä muurin pinnoittaminen sen jälkeen. Pitkä matka on kuljettu viime toukokuusta ja tästä on hyvä jatkaa kohti omaa saunaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti