Olet upea!

Olet upea!

tiistai 7. helmikuuta 2017


Marianne-Tiikerikakku


Kuivakakut ovat taas Pop ja oma suosikkini on Tiikerikakku. Minun mielestä Tiikerikakku kuuluu juhlaan kuin juhlaan, mutta nyt kun ne on taas kaikkien muidenkin mielestä Pop, niin ajattelin jakaa oman ohjeeni.



Isoäitini tekee mielestäni maailman parasta Tiikerikakkua ja siksi tilaankin yleensä kakun häneltä. Kerran hän keksi laittaa Mariannekarkkeja Tiikerikakun sekaan ja sen jälkeen ei ole ollut paluuta takaisin. Aina en kuitenkaan kehtaa vaivata jo yli 80-vuotiaista isoäitiäni, joten omaksi ilokseni leivon Tiikerikakkua myös itse. Joskus tykkään vetää kunnon herkkuöverit ja päällystän Tiikerikakun suklaalla. Suklaakuorrutuksella saa hyvin pelastettua esimerkiksi haljenneen kakun.

Netti on täynnä erilaisia Marianne-Tiikerikakku ohjeita. Minun ohjeessani erilaista on ehkä se, että Marianneja on reilusti enemmän, koska rakastan minttua. En myöskään käytä kallista valmis murskaa, vaan murskaan karkit itse. Murskaamalla karkit itse säästää rahaa ja voi herkutella Marianneilla samalla kun leipoo.



Marianne-tiikerikakku

200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
1 dl Täysmaitoa/kermaa
2 rkl Kaakaojauhetta
1,5-2 dl Marianne murskaa

1. Voitele vuoka.
2. Vaahdota voi ja sokeri.
3. Lisää huoneenlämpöiset munat.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
5. Jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen puoleen kaakaojauhe sekä marianne rouhe.
6. Kaada vuokaan vuorotellen taikinoita ja luo oma tiikerinraitasi.
7. Paista 175 asteessa noin 60 min.



Minulle Marianne-Tiikerikakku maistuu parhaiten, kun olen laittanut lapset ulos päiväunile ja tulen sisälle. Pala hiljaisuutta, kuppi teetä ja kaksi palaa Marianne-Tiikerikakkua...nam nam..Kaiken herkullisuuden lisäksi kuivakakut ovat helppoja sekä nopeita valmistaa...joten eikun kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti