Mokkaisat Mokkapalat
Tässä taannoin keitin veljelleni ja isälleni ilmeisesti aika kyrväkkäät
kahvit, kun ensimmäinen kysymys oli, että mitä erikoiskahvia tämä on? Kyseessä
oli kuitenkin ihan normaali kahvi, mutta vähän tujumpana versiona. Itse en
osannut kommentoida kahvin vahvuutta, koska en juo kahvia..
Kahvia jäi aika reilusti yli, joten päätin hyödyntää sen ja tehdä Mokkaisia
Mokkapaloja. .. Harmi vain, että kahvivieraat eivät ehtineet jäädä odottelemaan
mokkapalojen valmistumista.
Mokkapaloja voi tehdä usealla eritavalla. Itsekin olen kokeillut useaa eri
ohjetta, välillä onnistuen ja toisinaan epäonnistuen. Haluan seuraavaksi jakaa
teille oman ohjeeni, jolla saa tehtyä kuohkeita mokkapaloja.
Monsterimme on kova auttamaan meitä keittiössä ja leivonnassa hänen lempi
puuhaansa onkin astioiden nuoleminen...On siis oltava tarkkana, että taikinaa
jää myös paistamiseen.
Pohja
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl kahvia
250 g sulatettua voita
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää maito ja kahvi seokseen.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne seokseen.
4. Lisää lopuksi vielä sulatettu voi ja sekoita taikina.
5. Levitä taikina pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa n. 15
min.
Täyte
160g voita
250 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
8 rkl kahvia
1. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin alat valmistamaan täytettä.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää kahvi sen joukkoon.
3. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kattilaan ja sekoita kunnolla.
4. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele halutessasi strösseleillä.
Vinkki!
Mokkapalat voi myös pakastaa ja minun mielestä niiden maku vain paranee
pakastamisen jälkeen.
Aina ei tarvitse olla suurta syytä leipoa näitä helppoja herkkuja. Joten
jos haluat kokeilla tätä ohjetta, niin anna mennä. Aikaa näiden Mokkaisten
Mokkapalojen tekemiseen ei mene edes tuntia ja jos syöjiä ei ole mielestäsi tarpeeksi
paikalla niin pakasta loput pahan päivän varalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti