Olet upea!

Olet upea!

torstai 8. joulukuuta 2016

Aika rakentaa JOULU

Ulkona on lunta ja on Joulukuu…Monsterimme tarkistaa joka aamu ovatko tontut jättäneet jälkiä hankeen tai tuoneet lahjoja etukäteen. Tänä vuonna niitä lahjoja onkin tullut jo jonkin verran etukäteen. Monsteri sai jo Marraskuussa duunaamani kioskin/keittiön joululahjaksi ja Marakatti sai viikko sitten duunaamani Tiipiin lahjaksi…Katsotaan jääkö jouluaatoksi mitään lahjoja, kun olen itse niin malttamaton..Jotta osa lahjoista jäisi aattoon asti, aion viihdyttää itseäni koristelemalla ja sisustamalla kotiamme. 

Kesän aikana kuivaamani omenanpalat, keräämäni tammenterhot ja duunaamani betoniset kynttilänjalat pääsevät näin talvella oikeuksiinsa. Kesän ja syksyn aikana tein jämä sementistä sekä muurauslaastista erilaisia kynttilänjalkoja sekä kukkaruukkuja. Näin pimeällä on ihana laittaa niitä esille ja polttaa niissä kynttilöitä...
Mieheni ei uskonut, että muurauslaastista voisi tehdä kynttilänjalkoja, mutta minä todistin toisin. Sileämpiä kynttilänjalkoja olisi saanut tehtyä pikasementistä, mutta kun ideani oli hyödyntää muurauksesta yli jääneet massat, niin päätin kokeilla  muurauslaastia. Kun muurauslaasti oli kuivunut riittävän kauan, poistin sen muotista ja irroitin myös muottina toimineet kynttilät. Hioin pinnan sekä pyyhin ylimääräisen pölyn pois. Lopputuloksena sain tehtyä esimerkiksi tämän hienon adventtikynttilänjalan.



Monsterin ja Marakatin lempi puuhiin on kuulunut joulukalenterin avaaminen ja tonttujen etsiminen sekä piilottaminen ympäri kotiamme. Aikaisemmin en välittänyt juurikan tonttukoristeista, mutta tänä vuonna ne tuovat kivasti väriä kotiimme. Joskus iltaisin mietin, että onko tässä tonttujen keräilyssä ympäri taloa mitään järkeä.. Lämmitän glögin ja totean, että tontut ovat osa meidän joulua, joten he saavat seikkailla kotonamme aina loppiaiseen asti..



Joulukoristelujen osalta enää puuttuu tuuhea joulukuusi, joka toivottavasti saapuu meille pian. Tänä vuonna aion koristella kuusen hopeiseksi ja kultaiseksi. Olen myös harkinnut käyttäväni oikeita kynttilöitä, mutta katsotaan mihin päädymme..

1 kommentti:

  1. Lupaava ja lämminhenkinen blogi.

    Kielipoliisin silmään sattui kuitenkin eräs käyttämäsi termi ja mietinkin, että duunaamisella tarkoittanet tuunaamista? Itse miellän duunaamisen (raskaaksi) työnteoksi enkä suinkaan ilomieliseksi asioiden ja esineiden kunnostamiseksi, tuunaamiseksi(eng. "Tuning"). Liekköpä nämäkin sitten murteisiin sidonnaisia?
    Joka tapauksessa jäämme täällä
    innolla odottamaan uusia postauksia ja mielenkiinnolla seuraamaan mitä te seuraavaksi keksitte. Aurinkoista kevättä koko perheelle!

    VastaaPoista