Olet upea!

Olet upea!

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Syksy on värien aikaa


Vaikka Rouva Harmaassa vallitseekin harmaiden sävyjen iloinen leikkiminen niin syksyisin haluan tuoda syksyn upeat värit myös sisälle. Minun lemppareita onkin näin syksyisin pihlajanmarjat ja myöhemmin sitten vaahteranlehdet..



Vaikka suurin osa luonnonkukista onkin jo luovuttanut niin edelleen löytyy kauniita luomuksia ihan vain takapihalta tai metsästä. Luonnonkukkien lisäksi käytän paljon kasvimaalle istutettua kehäkukkaa. Kasvien kasvuaikana kehäkukka toimii hyvänä tuholaistorjujana. Kehäkukka on syötävä kukka ja siksi olenkin käyttänyt sitä salaateissa tuomaan väriä ja ehkä tulevaisuudessa voisin kuivata sitä myös teen joukkoon.. Olenhan suuri teen ystävä...

Ensi keväänä ajattelin istuttaa myös auringonkukkia, jotka kukoistavat ihanasti elo-syyskuussa. Tänä syksynä sain ilokseni noukkia niitä kotiini lähistöltä...Kiitos siitä..



Syksyn edetessä häviää myös luonnossa kasvavat kukat ja siksi ostankin kukkia kaupasta ja lisään joukkoon esimerkiksi havuja. Alla olevasta kuvasta voitte huomaatte, että talvisin värit ovat paljon hillitympiä toisin kuin näin syksyllä..Nautitaan siis väreistä aina kun luonto niitä tarjoaa.




Vinkki! Luonnonkukat pysyvät pitkään virkeinä, kun laittaa maljakkoon vettä noin 3cm(vain niin, että varsien kannat kastuvat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti