Olet upea!

Olet upea!

tiistai 27. syyskuuta 2016

Kaksi vuotta sitten


Istuin nykyisen keittiömme lattialla ja pohdin, että mahtuisiko siihen suuri saareke. Olin aina haaveillut saarekkeesta...siinä voisi leipoa, syödä aamupalaa ja vaihtaa kuulumiset kokkailun lomassa...jne. Onneksi olin rohkea ja päättäväinen, koska nyt voin nauttia teetä ja leipoa helppoja sekä maukkaita leipiä mitä ihanimmalta saarekkeelta. Saarekkeen lisäksi meillä oli monen monta päätöstä tehtävänä, kun ryhdyimme kaksi vuotta sitten remontoimaan vanhaa rintamamiestaloa mieheni kanssa.



Etsimme mieheni ja meidän 2kk lapsen kanssa juuri meille täydellistä taloa...Etsintä ei ollut helppoa, mutta sitten kun tämä Rouva Harmaaksi nimetty talo tuli kohdalle oli kaikki selvää. Rouva Harmaassa ei oltu meidän onneksi tehty hirveästi remontteja, mutta valitettavasti viimeiset kaksi vuotta siellä oli tupakoitu sisällä, joten kaikki pinnat meni uusiksi. Tartuimme heti toimeen ja revimme pinkopahvit alta pois ja remontoimme ahkerasti vanhaa kunnioittaen keskikerroksen ja yläkerran asuttavaan kuntoon. Muutamassa kuukaudessa tuoreista diplomi-insinööreistä ja 2kk vanhan tytön vanhemmista tuli sitkeitä remontoijia...Emme tainneet arvata mihin olimme ryhtyneet. Meidän onneksi tyttäremme nukkui hyvin öisin ja päivälläkin se veti 8 tunnin päiväunet. 



Neljän kuukauden aikana remontoimme eteisen, olohuoneen, ruokasalin, keittiön, kaksi toilettia, rappukäytävän sekä kaksi makuuhuonetta. Alakerran saunatilat, kodinhoitohuoneen, takkahuoneen sekä huoneen X jätimme odottamaan seuraavaa pyrähdystä.


Remontoidessamme halusimme kunnioittaa vanhaa ja säilyttää joitakin talon kauniita ominaisuuksia. Esimerkiksi oville emme tehneet mitään ja ne ovatkin ajan sekä auringon tummentamia. Jotta Rouva Harmaassa säilyisi harmonia tuli tummuneiden ovien pariksi paljon valkoista ja harmaata pintaa niin lattiaan kuin kattoon. Ilmeisesti harmonian suhteen onnistuttiin, koska olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja rakastan vain istua ja ihailla Rouva Harmaan eri nurkkia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti